Eigentijds en geraffineerd

Viki Geunes, de chef van sterrenrestaurant ’t Zilte, is geen gewone chef. Als autodidact met een buitengewoon ontwikkeld proefvermogen tast hij rusteloos de grenzen van het culinair maakbare af. Gepassioneerd door zijn vak, haast obsessioneel op zoek naar de perfectie in al zijn details, tovert hij een creatieve, genereuze, uiterst eigentijdse en geraffineerde keuken op het bord zonder compromissen.

Zinnenprikkelend ontspannen

Onze signatuur staat voor smaakverfijning, strak afgelijnde, scherp uitgetekende composities en verrassende detailprikkels. Prima producten krijgen elegant vorm waarbij smaak, aroma’s primeren.

360° panoramisch plezier

Nergens biedt de stad Antwerpen een beter zicht op haar fascinerende ligging en uitgestrektheid. Stroom, de haven, de kathedraal, de Boerentoren, het Sportpaleis en zo vele andere markante merkpunten: allemaal in één blik vervat. En ’s avonds wachten uiteraard de ‘lichtjes van de Schelde’.

Geniet van een totaalbeleving

De perfecte balans tussen locatie, service en kooksensaties.

Menu

Wij laten u graag kennismaken met onze kookstijl aan de hand van verschillende bereidingen, op een creatieve wijze geserveerd en waarin het product steeds tot zijn recht komt.  Wij stellen dit voor in 6 of 8 succulente bereidingen.

Lunch

Dagelijks wisselend en bestaande uit drie bereidingen.

3 bereidingen​  € 68
– inclusief wijnenselectie € 100

Smaak tendens

Coquilles – koolraap – gerookte paling – kastanje – hand of buddha – kombu

Tonijn – tarama – venkel – inktvis – gezouten citroen

Schelpjes – artisjok – zeekomkommer – codium – furikaki

King krab – prei – aardappel – dragon (Supplement kaviaar 10 gr. – € 25)

Zeetong – garnaal – aardpeer – hazelnoot – gruyère – macvin

Wilde eend – pompoen – takoyaki – umeboshi – mirabelle – boekweit

Appel – amandel– gezouten caramel – crème double

Chocolade – amarena kers – koffie – geitenmelk

Kaas als vervanging supplement € 12
Kaas als extra gerecht supplement € 30

6 bereidingen – € 145 inclusief wijnselectie  € 215

8 bereidingen – € 195 inclusief wijnselectie  € 285

Groene tendens

Tomaat – feta – olijf – watermeloen – oregano

Wortel – groene papaya – koriander – Thaïse curry

Venkel – artisjok – citrus – furikaki – codium

Prei – aardappel – dragon – bosui – opgelegde ui

Chawanmushi – girolles – truffel – bloemkool – spelt

Aubergine – courgette – gezouten citroen – capucijn – m’hamsa

Appel – amandel – gezouten caramel – crème double

Chocolade – amarena kers – koffie – geitenmelk

Kaas als vervanging supplement € 12
Kaas als extra gerecht supplement € 30

6 bereidingen – € 145 inclusief wijnselectie  € 215

8 bereidingen – € 195 inclusief wijnselectie  € 285

A la Carte

vooraf

Langoustine – wortel – groene papaja – Thaïse curry – koriander

Europese kreeft – knolselder – kumquat – miso – hazelnoot

Toro – Noordzeekrab – avocado – nori – sesam

King krab – prei – ratte aardappel – zure room – kaviaar

nadien

Zeebaars​ – bouchot mossel – girolles – jus vin jaune – truffel

Tarbot – venkel – Noordzeekrab – schaaldierenmousseline – artisjok

Wagyu – ganzenlever – gelakte cevenne ui – kimchi

Zwezerik – courgette – kreeft – yoghurt – capucijn

De menu’s worden enkel per tafel geserveerd. 
Vanaf zes personen vragen wij u te opteren voor een menuformule. Onze prijzen zijn in euro (inclusief dienst en B.T.W.).
Elke wijziging binnen het gekozen menu, kan een prijsstijging met zich meebrengen.