Eigentijds en geraffineerd

Viki Geunes, de chef van sterrenrestaurant ’t Zilte, is geen gewone chef. Als autodidact met een buitengewoon ontwikkeld proefvermogen tast hij rusteloos de grenzen van het culinair maakbare af. Gepassioneerd door zijn vak, haast obsessioneel op zoek naar de perfectie in al zijn details, tovert hij een creatieve, genereuze, uiterst eigentijdse en geraffineerde keuken op het bord zonder compromissen.

Zinnenprikkelend ontspannen

Onze signatuur staat voor smaakverfijning, strak afgelijnde, scherp uitgetekende composities en verrassende detailprikkels. Prima producten krijgen elegant vorm waarbij smaak, aroma’s primeren.

360° panoramisch plezier

Nergens biedt de stad Antwerpen een beter zicht op haar fascinerende ligging en uitgestrektheid. Stroom, de haven, de kathedraal, de Boerentoren, het Sportpaleis en zo vele andere markante merkpunten: allemaal in één blik vervat. En ’s avonds wachten uiteraard de ‘lichtjes van de Schelde’.

Geniet van een totaalbeleving

De perfecte balans tussen locatie, service en kooksensaties.

Menu

Wij laten u graag kennismaken met onze kookstijl aan de hand van verschillende bereidingen, op een creatieve wijze geserveerd en waarin het product steeds tot zijn recht komt.  Wij stellen dit voor in 6 of 8 succulente bereidingen.

Lunch

Dagelijks wisselend en bestaande uit drie of vier bereidingen.

3 bereidingen​  € 75 – inclusief wijnenselectie € 110
4 bereidingen​  € 110 – inclusief wijnenselectie € 155

Smaak tendens

Coquilles – koolraap – gerookte paling – kastanje – hand of buddha – kombu

Oester – witloof – pijnboompit – truffel – ganzenlever

Schelpjes – tarama – venkel – inktvis – gezouten citroen

King krab – pasta – varkenspoot – bloemkool
(Supplement kaviaar 10 gr. – € 25)

Zeetong – garnaal – aardpeer – hazelnoot – gruyère – macvin

Duif – groene kool – morilles – schorseneer – spelt

Appel – amandel– gezouten caramel – crème double

Chocolade – mandarijn– wakatai – Maqaw peper

Kaas als vervanging supplement € 12
Kaas als extra gerecht supplement € 30

6 bereidingen – € 145 inclusief wijnselectie  € 215

8 bereidingen – € 195 inclusief wijnselectie  € 285

Groene tendens

Koolraap – nori – koji – daikon – sesam

Witloof – mierikswortel – pijnboompit – truffel

Venkel – artisjok – citrus – furikaki – codium

Prei – aardpeer – hazelnoot – gruyère

Chawanmushi – champignon – truffel – bloemkool – spelt

Pompoen – umeboshi – zoete ui – miso – hennep

Appel – amandel – gezouten caramel – crème double

Chocolade – mandarijn – wakatai – Maqaw peper

Kaas als vervanging supplement € 12
Kaas als extra gerecht supplement € 30

6 bereidingen – € 145 inclusief wijnselectie  € 215

8 bereidingen – € 195 inclusief wijnselectie  € 285

A la Carte

vooraf

Langoustine – wortel – groene papaja – Thaïse curry – koriander

Europese kreeft – knolselder – kumquat – miso – hazelnoot

Toro – Noordzeekrab – avocado – nori – sesam

King krab – pasta – varkenspoot – kaviaar – bloemkool

nadien

Zeebaars​ – bouchot mossel – champignon – jus vin jaune – truffel

Tarbot – venkel – Noordzeekrab – schaaldierenmousseline – artisjok

Wagyu – ganzenlever – zoete ui – kimchi

Duif – groene kool – morilles – schorseneer – spelt

De menu’s worden enkel per tafel geserveerd. 
Vanaf zes personen vragen wij u te opteren voor een menuformule. Onze prijzen zijn in euro (inclusief dienst en B.T.W.).
Elke wijziging binnen het gekozen menu, kan een prijsstijging met zich meebrengen.